• Finland
  • Finland Buzz
  • Business News
  • Miksi yhä useammat ihmiset käyttävät digitaalisia keinoja etsiäkseen yritysten tietoja ennen tuotteiden ja palvelujen ostamista vuonna 2021?

Miksi yhä useammat ihmiset käyttävät digitaalisia keinoja etsiäkseen yritysten tietoja ennen tuotteiden ja palvelujen ostamista vuonna 2021?

Business07 Dec, 2021
Miksi yhä useammat ihmiset käyttävät digitaalisia keinoja etsiäkseen yritysten tietoja ennen tuotteiden ja palvelujen ostamista vuonna 2021?

Uudet palvelut ja tuotteet valtaavat kuluttajamarkkinoita valtavaa tahtia. Pelkästään vuonna 2021 uusia innovaatioita on ollut tarjolla jatkuvasti ja kilpailu niiden parissa on erittäin kovaa. Laajan tarjonnan ja globalisaation myötä myös kuluttajat ovat alkaneet entistä enemmän panostamaan ostotottumuksiinsa. Digitalisaation kehityksen kautta palveluiden hankkijat ovat saaneet käyttöönsä täysin uudenlaisia mahdollisuuksia tutustua tarjolla oleviin yrityksiin ja niiden tuotteisiin ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Digitaalisten keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten hakukoneiden käyttö yrityksen tietojen etsimiseen on yleistynyt valtavasti. Tähän kuluttajien uuteen käyttäytymiseen on monia syitä, joista yleisimpiä on ehdottomasti kuluttajavastuu, johon monet ovat alkaneet panostamaan. Ihmiset eivät enää tee ostopäätöstä ainoastaan hinta-laatu-suhteen avulla, vaan ottavat huomioon myös lukuisia muita ominaisuuksia aina tuotteen valmistusmaasta ekologisuuteen.

Kuluttajavastuu on aiempaa tärkeämmässä roolissa

Me kuluttajina tahdomme tottakai tietää, mihin rahamme laitamme. Nykyään myynnin markkinat ovat todella laajat ja globalisaation myötä tuotteita tulee lähestulkoon maailman jokaisesta kolkasta. Tästä johtuen ihmiset ovat yhä enemmän alkaneet panostamaan siihen, millaisiin yrityksiin he omia varojansa käyttävät.

Onko yhtiö ekologinen? Mitkä ovat sen ilmastovaikutukset? Entä ovatko yhtiön ihmisarvot kohdillaan? Millaisia raaka-aineita tuotteisiin käytetään ja missä tuotanto tapahtuu? Nämä tärkeät kysymykset ovat osa vastuullista kuluttamista, johon moni meistä nykyään pyrkii. Näinä päivinä moni tahtoo valita tuotteensa mieluummin vastuullisuuden kuin esimerkiksi hinnan perusteella.

Tästä johtuen erilaiset digitaaliset keinot yritysten tietojen hakemiseen ovat yleistyneet valtavasti. Ihmiset kykenevät muun muassa internetin avulla ottamaan selvää yrityksen tiedoista, arvoista sekä asenteista. Hakukoneiden, kuten Googlen, avulla on mahdollista löytää informaatiota muun muassa yrityksen ilmastovastuusta, tasa-arvoisuudesta sekä tuotannon ekologisuudesta. Internetistä löytyy lisäksi tietoa myös muiden kuluttajien kokemuksista kyseisen yrityksen kanssa sekä arvosteluja itse tuotteista, joka saattaa helpottaa oman ostopäätöksen tekemistä.

Yrityskuva vaikuttaa kuluttajien ostopäätöksiin

Se, millaisia tuotteita ja palveluita ostamme, on tottakai jokaisen itsensä päätettävissä. Luotettavalla ja laadukkaalla yrityskuvalla on kuitenkin erittäin suuri merkitys kuluttajien ostopäätöksiin, sillä tunnetut, arvostetut ja vastuulliset yritykset ymmärrettävistä syistä vetävät enemmän ihmisiä pariinsa. Esimerkiksi ruokaostoksia tehdessä useat kuluttajat valitsevat lähiruokaa, eläinystävällisiä yrityksiä ja ekologisuutta tukevia tuotteita massatuotannon ja kaukomailta tuotujen vaihtoehtojen sijaan. Vaatekaupoilla puolestaan monesti suositaan kestävää laatua ja ihmisarvoja noudattavia ketjuja sekä kauppoja.

Nämä ovat muutamia esimerkkejä fyysistä tuotteista, joihin rahaa laitetaan. Mutta teknologian kehityksen myötä tarjolla on myös paljon digitaalisia palveluita. Internetin erilaiset striimauspalvelut sekä rahapelit ovat esimerkkejä tällaisista moderneista palveluista, joita kuluttajille kaupitellaan. Internetissä voi muun muassa pelata pay n play casinolla, joita on tarjolla useita erilaisia. Myös tässä tapauksessa moni tukeutuu digitaalisiin keinoihin tutustuakseen eri operaattoreihin ja saadakseen tietoa niiden toiminnasta, sillä rahapelien suhteen moni tahtoo valita yrityksen, jolla on luotettava, turvallinen ja rehti imago.

Oli kyseessä sitten fyysinen kaupasta löytyvä tuote tai digitaalinen palvelu, ostopäätökset tehdään aina omien arvojen ja mieltymysten perusteella. Digitalisaation myötä ostosten tekijät kykenevät ottamaan selvää yhtiöstä sekä itse tuotteesta ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Tämän ansiosta kuluttajat kykenevät paremmin valitsemaan tuotteita, jotka vastaavat heidän tarpeitaan.

Digitalisaatio ja sen tulevaisuus kuluttajien näkökulmasta

Oletko sinä koskaan näpytellyt haluamasi tuotteen tai sen valmistajan nimeä internetin hakukoneeseen? Ehkäpä olet tahtonut lukea muiden käyttäjien arvosteluja tai yksinkertaisesti selvittää, millaisesta yhtiöstä on kyse. Oli syy mikä tahansa, erilaiset digitaaliset keinot ovat ehdottomasti helpottaneet ihmisten arkea, mikä tulee ostopäätösten tekemiseen.

Hakukoneoptimointi on tottakai yritysten kannalta erittäin tärkeä markkinoinnin väline, sillä se parantaa yrityksen näkyvyyttä hakukonetuloksien parissa. Tämän ansiosta kuluttajat löytävät tuotteet helpommin ja päätyvät monesti valitsemaan eniten näkyvät palvelut. Optimointi helpottaa kuitenkin myös ostajia, sillä heille kyetään markkinoimaan sopivimpia tuotteita aiempaa tehokkaammin. Vuonna 2021 hakukone-trendi on ollut tasaisessa kasvussa ja sitä hyödyntävät yhä useammat myyjät sekä ostosten tekijät.

Kaupankäynti ei tule tulevaisuudessakaan loppumaan, päinvastoin markkinoille tulee jatkuvasti uusia innovatiivisia tuotteita, jotka kiinnostavat ihmisiä. Kuluttajavastuu on kasvattanut rooliaan huomattavasti viimeisten kymmenen vuoden aikana ja maailman digitalisoitumisen myötä me, ostopäätöksiä tekevät ihmiset, pääsemme entistä helpommin selvittämään, millaisiin organisaatioihin ja yrityksiin varojamme käytämme. Tämä trendi digitaalisten keinojen hyödyntämisessä ostosten tekemiseen tuskin tulee lopahtamaan lähitulevaisuudessa. Päinvastoin, vastuullisen kaupankäynnin merkityksen yleistyessä, tämä trendi voi saada vielä lisää tuulta purjeisiinsa.



BACK TO TOP